Vilken resväska ska du välja?

För en lyckad resa behöver du få plats med alla kläder och saker som du behöver, samtidigt som du inte vill släpa på en massa extrakilon. Vilken resväska ska du välja till din nästa resa?

Investera i en resväska

En riktigt bra resväska är något som du kommer att använda under många år. Särskilt om du gillar väskan och den har alla funktioner som du behöver och är i en bra storlek. Om du brukar resa iväg flera gånger per år och på olika slags resor kan det vara smart att investera i flera väskor. Så längre du köper resväskan under en schysst rea så kommer det inte kosta dig för mycket. Om du vill köpa en resväska som håller, alltså att hjulen rullar som de ska, dragkedjorna står ut med högt tryck och ett handtag som klarar hundratals lyft med rejäl packning, så ska du köpa en väska av ett premiummärke. Med en bra rabatt kommer du inte se någon skillnad på priset. Just nu kan du köpa din resväska på resväskor.se med 30 procents rabatt på Samsonite eller så satsar du på någon annan av deras många väskor till kampanjpris. De har gratis frakt och du har ett stort sortiment att välja på.

Kabinväskan

För en kortare resa kan du satsa på en kabinväska. Den stora fördelen med just kabinväskan är att du får ta med den på flyget. Du tar dig till och från flygplanet mycket snabbare. Du behöver inte checka in din resväska. Inget väskband att vänta på när du har anlänt. Kabinväskan är perfekt för en weekendresa, arbetsresa eller om du ska på bröllop. Du får plats med vad du behöver för ett par dagar och behöver inte släpa runt på en onödigt stor väska.

Duffelväskan

Duffelväskan finns i flera storlekar och modeller. En duffelväska är en större ”bag”, hockeyväska, som inte tar någon plats i garderoben, men som rymmer mycket. Du väljer mellan en mindre variant som du bär på axeln eller en större väska som du drar på hjul. Duffelväskan passar också på weekendresan. Särskilt om du vill shoppa mycket.

Stor resväska

En stor resväska är en klassiker som nästan alla har hemma. Den är bra till längre resor, bilsemestern, flytten eller om ni som par vill resa med endast en väska. Välj mellan hårt eller mjukt fodral, beroende på hur mycket ömtåliga saker som ni tar med er. Gillar du att köpa lite finare saker på din resa eller om du är vinälskare, så kan det vara smart att satsa på en hård väska.

Ryggsäck

Det finns många storlekar och användningsområden för en ryggsäck. Om du ska resa jorden runt eller tågluffa är det smart att köpa en större ryggsäck på 60 liter. Då har du allt du behöver på ryggen. Detsamma gäller om du ska vandra. Det kan också vara klokt att ta med en mindre ryggsäck på resan för dagsvandringar, när du ska till stranden eller om du bara vill få gå omkring och ha händerna fria.