Airbnb får föreningar och hyresvärdar att tjäna storkovan

Alla gillar vi att resa och vara turister på andra platser men hur vi bor har faktiskt ändrats ganska så mycket det senaste decenniet. Idag finns det betydligt roligare och billigare alternativ än att bo på hotell, även om den lyxen också kan vara värd pengarna ibland. Boka till exempel Airbnb eller gör som tjejerna gjorde i filmen Holiday – byt bostäder med varandra.

Regler som gäller vid Airbnb

Att hyra ut sin bostad kortare eller längre perioder via Airbnb har blivit en stor hit världen över. Ofta kan du hitta riktigt exklusiva bostäder som hyrs ut för inte speciellt mycket pengar alls. Har du tur kan du få värsta lyxsemestern för en spottstyver, men det beror naturligtvis helt på ägaren och vilket land du åker till. Något du dock måste ha koll på om du är den som hyr ut din bostad är om bostadsrättsförmedlingen eller hyresvärden godkänner att du hyr ut på det här sättet.

Airbnbs hemsida har nyligen börjat erbjuda värdar som har flera professionellt förvaltade fastigheter att tjäna pengar på det här sättet. Så du som har anlitat fastighetsförvaltning i Malmö och på andra orter i Sverige kan mycket väl också dra nytta av att hyra ut flera bostäder via Airbnb.

Bra med fastighetsförvaltning vid kontinuerlig uthyrning

Fastighetsförvaltning i Malmö eller på andra stora orter är oerhört viktigt eftersom förvaltaren ser över skicket på fastigheten och rapporterar in fel och problem. Men en fastighetsförvaltare innebär även att aktören tar över saker som styrelsen inte har tid med. På så sätt kan ägare av fastigheter och brf:er ägna sig åt uthyrning och nya projekt snarare än att se över skicken och ekonomin. Hyrs bostäder ut ofta är skicket av lägenheterna och fastigheten dock väldigt viktigt eftersom en strid ström av hyresgäster som kommer och går riskerar mer negativt än positivt och kan slita mer på bostäderna än vanligt.

Öka dina intäkter med Airbnb

Enligt Airbnbs hemsida har många fastighetsägare kunnat få enorma intäkter bara på att hyra ut sina bostäder via Airbnb. Det finns nämligen även fastighetsförvaltare som erbjuder i sina tjänster att lägga ut föreningars och hyresvärdars annonser på sina egna hemsidor eller plattformar. Med Airbnb har kostnaderna blivit betydligt mindre för små aktörer och fastighetsförvaltning i Malmö eller runt om i världen har fått stor konkurrens.

Det som är så praktiskt med Airbnb snarare än att just använda förvaltare till denna typ av tjänster är att via den plattformen kan du justera priset och antal nätter i efterhand och faktiskt så ofta du vill. Gör du det via en förvaltning så blir det ofta mer komplicerat och kan även kosta betydligt mer. Så sätt ut en annons på Airbnb!