Bra utrustning för äventyrare

Det finns massor av olika sätt att resa på. Allra vanligast är att åka på citysemester eller sol & bad, men det har också blivit allt populärare med aktivitetsresor där du får träna, vandra, paddla eller utforska grottor. De är naturligtvis mer fysiskt utmanande än att ligga på stranden, men faktum är att många upplever de här typerna av resor som mycket mer givande och avstressande.

För att din aktivitetsresa ska bli riktigt lyckad är det viktigt att du har med dig rätt utrustning för det du ska göra. Tänk gärna igenom vad exakt du har på ditt reseprogram och planera din packning därefter. Även om researrangören säger att de kommer ge dig utrustning är det aldrig fel att ha med dig lite egna saker. Du kan till exempel skaffa en bra pannlampa som kan bli till stor hjälp i många situationer, eller varför inte ett bra första hjälpen-kit, ett multiverktyg eller en kompass?

Rätt prylar för resan

Varje aktivitet har sina specifika krav och det finns många olika sätt att göra resan så minnesvärd som möjligt på. Om du ska ut i naturen på en trekkingtur är det naturligtvis oerhört praktiskt att ha en praktisk ryggsäck med dig såväl som bra kläder och vandringskängor för alla väder. Till det kommer saker som kan göra upplevelsen ännu bättre, till exempel en kikare, ett bärbart teleskop eller ett handmikroskop som låter dig utforska även det allra minsta i dina omgivningar – allt beroende på dina intressen.

Om du ska resa till avlägsna platser som till exempel Machu Picchu eller avlägsna byar i norra Thailand är det alltid bra att ha med dig effektiva laddare till mobilen, helst med möjlighet till solcellsladdning då du inte kommer ha tillgång till väggkontakter. Du bör också gärna ha med dig ett lätt regnställ då vädret knappt kan slå om även i de jämnaste klimat, såväl som en hatt som skyddar dig mot solen.