Upptäck Sverige med bil

Sverige är fantastiskt vackert med ett varierande landskap och arkitektur från norr till söder och från väst till öst. Att åka på en bilsemester genom Sverige är ett utmärkt alternativ till en utlandsresa. Upptäck Sveriges långa historia genom att besöka gamla slott och ruiner. Besök nationalparker och vandra i naturen på vandringsleder. Vår unika allemansrätt gör det möjligt att övernatta i tält nästan var som helst. Att turista med bil i Sverige ger dig friheten att besöka vad du vill, när du vill, utan att det behöver kosta allt för mycket.

Sommarutflykter

Du kan ta dig och din familj ut på spännande sommarutflykter med bilen. Varför inte njuta av härliga sandstränder och samtidigt upptäcka Sveriges spännande historia genom att besöka vackra slott på vägen. Gripsholms slott i Mariefred erbjuder en intressant historisk resa samt en porträttsamling som är en av de största i Europa. För konstintresserade är ett besök i Zorngården i Dalarna (Mora) ett måste. Rummen i det gamla Zornhemmet är inredda med konsthantverk och konst (målningar från äldre mästare) som blandats med dalatradition, antika marmorskulpturer, vävda tapeter samt möbler som designats av Zorn själv.

Vildmarksvägen

Det unika med Vildmarksvägen är att den går genom den vilda naturen till Vilhelmina (Lappland) från Strömsund (Jämtland). Här kan du ”fjällvandra med bil” och köra igenom fjällskogar, lappländska kulturbygder och givetvis över kalfjället. Detta är en av Sveriges högst belägna vägar och går över Stekenjokkplatån där du kommer att få köra genom orörd skog samt uppleva vattenfall och floder. För dig som inte har en bil men som funderar på köpa en bil är Holmgrens Bil ett bra alternativ. Här kan du välja mellan flera kontrollerade begagnade bilar i mycket gott skick till bra pris. För dig som söker efter en bil från Volvo med kvalité har du kommit rätt. Volvo är en trygg och säker bil som är en bra investering och Holmgrens Bil erbjuder ett flertal fina begagnade Volvo bilar. Som kund får du dessutom en veckas bytesrätt som extra garanti så att den bil du köper är rätt för dig.

Vackra vägar

Sverige har gott om vackra landskap och natur som kan upplevas med bil. När du kör på någon av de vackraste vägarna i vårt avlånga land kommer du att få en fin upplevelse och minnen för livet. Höga Kusten är känd för sitt unika och vackra landskap. Du kan resa genom ett fantastiskt landskap när du väljer att köra rätt väg. Ta det lugnt och stanna gärna för en vandring på ”Höga Kusten Stigen” som kommer att ta dig till toppen av Skuleberget som bjuder på en storslagen utsikt. I Bohuslän finns Kustvägen som går mellan Hallinden och Tanumshede. När du kör denna sträcka kommer du att passera fina fiskesamhällen såsom Fjällbacka och Grebbestad. Dessutom finns det flera badplatser utmed vägen där du och din familj kan svalka er och njuta av bad och strand under några timmar. I Västerbotten finns ”Blå vägen” som går mellan Mo i Rana och Umeå som i Norge anses vara en av (norra) Europas vackraste vägsträckor. Denna väg går genom den orörd norrländsk natur där du kan uppleva hav, åar, sjöar och älvar.