Förbered dig inför en weekend med tjejgänget

En weekendresa med tjejgänget är alltid en bra idé. Att bara få komma bort lite och spendera tid med några av dina närmaste vänner där ert enda mål är att ha kul tillsammans. Välj en destination som har lite av varje så att ni kan variera era dagar på bästa möjliga sätt, men också en plats som passar allas budget. Försök spara pengar där ni kan, så att ni kan lägga lite mer på sånt som känns viktigare. Till exempel välja ett billigare flyg eller hotell för att kunna ha råd med roliga utekvällar eller spännande dagsaktiviteter.

Viktigt att packa

När du ska packa inför din weekend är det bra att först skriva ner allt du behöver på en lista. Kanske kan ni till och med skriva en lista tillsammans så att ingen glömmer något viktigt. En sak som dock bör stå högt upp på listan är en necessär med hygienartiklar, mediciner och smink. Speciellt om ni planerar att klä upp er lite så är smink av största vikt. Men det betyder inte att ni behöver sminka er överdrivet mycket heller, utan det räcker ofta med lite concealer, mascara och ett snyggt läppstift så har du looken redo för kvällens bravader. Alla tre får dessutom enkelt plats i handväskan så att du kan bättra på lite om det skulle behövas under kvällen. Övrigt som är viktigt är kläder och skor för olika tillfällen, telefon, laddningssladd, kamera, solglasögon, pass, legitimation, plånbok och en powerbank.

Viktiga förberedelser

För att du ska kunna förbereda dig på rätt sätt och se till att resan blir så bra som möjligt, är det viktigt att börja planera i tid. Det kan vara svårt att hitta en tid då alla i gänget kan åka, så fokusera på det först. När ni hittat en weekend då ni alla kan måste ni välja vart ni ska åka, hur ni ska ta er dit och var ni ska bo. Priser på transportmedel och boende är ofta billigare ju tidigare de bokas. För att vara en smartare turist bör du även kolla upp vilka seder och regler som gäller på er destination, samt om det finns några klädkoder så att ni kan packa rätt kläder. Kolla också upp vilka aktiviteter som finns att göra och vilka restauranger eller nattklubbar som verkar bäst. Då kan ni sedan som grupp välja vad ni helst vill göra och var ni helst vill gå, så att ni gemensamt får den bästa resan ni kan tänka er.

Previous article

Vilken resväska ska du välja?

Next article

Upptäck Sverige med bil