Sevärdheter i Göteborg

Sevärdheter du inte får missa när du befinner dig i Göteborg!

  • Göteborgs botaniska trädgård

Oavsett om du själv har gröna fingrar eller inte så är den botaniska trädgården ett måste att besöka. Här huserar 16 000 arter och kulturformer och det är nästan så man går vilse bland allt blomster. Trädgården är ett fullkomligt färgfyrverkeri med blommor i alla olika former och färger. Här kan du slappna av efter en hektisk dag och känna hur lugnet kommer åter till dig. Med väl omsorg hålls trädgården i toppskick och de som arbetar här hyser en stor kärlek för växter, vilket syns tydligt i den 175 hektar stora trädgården. Om du själv skulle vilja arbeta med något du brinner för så finns det lediga jobb i Göteborg att söka. Kolla in annonserna och se vad som passar just dig! Det finns även växthus där det både drivs upp blommor och odlas enklare grönsaker. Om du vill fira ditt bröllop eller hålla dop i den botaniska trädgården så går det att ordna. Via deras hemsida finns det ett kontaktformulär där du kan skriva en förfrågan och hur många ni är i sällskapet. På plats finns även café och vad kan vara bättre än att i lugn och ro slå sig ner för en fika i en prunkande trädgård? Entréavgift krävs för Göteborgs botaniska trädgård men priset är mycket blygsamt sett till den här oasen i staden.

  • Göteborgsoperan

I en vacker byggnad, precis vid vattnet finns den kända Göteborgsoperan att besöka. Här sätts det upp fantastiska föreställningar och shower. Vill du se en opera, musikal eller konsert så gör inte Göteborgsoperan dig besviken. Här finns också Göteborgs danskompani, ett danskompani för samtida dans. Låt dig hänföras av musik och rytm av några av Sveriges bästa dansare! Även de mindre får plats på Göteborgsoperan och det sätts ofta upp föreställningar för yngre publik. Göteborgsoperan har något för alla åldrar! Väl på plats finns restaurang med prisvärd och fantastiskt god mat, ett besök i restaurangen rekommenderas.

  • Gathenhielmska kulturreservatet

Vid Stigbergstorget i Majorna ligger Gathenhielmska kulturreservatet och det visar hur Göteborg såg ut på 1700- och 1800-talet. Här kan du se Gathenhielmska huset samt andra hus och på platsen ligger också Söderlingska trädgården. Kulturreservatet uppfördes år 1936 med hjälp av ett bidrag från Charles Felix Lindbergs donationsfond. En riktig kulturpärla du inte bör missa!

  • Liseberg

Sist men inte minst, Liseberg, Nordens största nöjespark. Här kan man njuta av inte mindre än 38 stycken olika attraktioner och det finns något för alla åldrar. Allt ifrån ”Tuta och kör” för de små till AtmosFear för de lite större. Här garanteras du en trevlig och spännande dag och det är sannerligen ett ställe att besöka med hela familjen. På plats finns utöver åkattraktioner olika bås där man kan tävla och vinna priser samt köpa den obligatoriska sockervadden. Restauranger och fik finns men om du inte känner för någon större måltid efter alla attraktioner så finns det korv med bröd att köpa, både med kött och vegetariskt alternativ. På kvällarna bjuder Liseberg på underhållning med både artister och ståuppkomiker. Det blir inte mycket mer Göteborg än så!

Previous article

Sälja resor

Next article

Jobba med turism